Hieronder staan ervaringen van deelnemers aan labyrintworkshops. We delen ze in dankbaarheid.

 

"Het lopen van de labyrint heeft me veel goede moed gegeven. Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie opzet, liefdevolle en zorgvuldige voorbereidingen, zodat alles "eenvoud“ uitstraalde! Het lopen van een labyrint is voor mij in de laatste jaren een bijzonder mooi ritueel geworden en het labyrint van Chartres was een unieke ervaring met deze anders lopende weg naar het midden. Jullie begeleiding heb ik weer als aangenaam ervaren: respectvol en betrokken. Er ontstond een fijne sfeer van "een heel goed moment met elkaar“.

Ulrike Neumann

 

"Het labyrint leerde ik kennen op mijn pelgrimstocht richting Santiago de Compostela. Minstens drie pogingen deed ik om dit Labyrint in Chartres te kunnen lopen. Of er stond een bouwkraan op, of er was een begrafenis, of er stonden stoelen (!) op.
Het Labyrint bij Maroesja in Bourtange is dan ook een wonderschoon alternatief. We liepen het in de sneeuw, in de zon, en elke keer was het een indrukwekkende ervaring.
Voor mij is het lopen van het Labyrint een reis naar binnen. Een meditatie, een rustpunt, een prachtige manier op te vertragen. Het oude pelgrimsmotto past ook hier erg goed: “Het gaat niet om het aankomen, het gaat om de weg”.
Jan Sieger Siegers.

Het labyrint van Chartres in het veld bij de boerderij / praktijk van Maroesja.